søndag 18. april 2010

Uteplass inspirasjonDette er faktisk mitt innlegg nr. 200! Jeg har også passert 30.000 besøkende på 9 mnd.. Det synes jeg er overveldende og jeg føler meg både priviligert og stolt! Jeg har personlig hatt utrolig stort utbytte av bloggen i disse mnd og det har motivert meg til både og fortsette med bloggen og har også blitt inspirert til alle ting her hjemme både i hus og hage. Jeg får masse fine kommentarer på mine innlegg og med dem i minne blogger jeg med godt mot videre! Tusen takk til alle som er inne hos meg!
.Jeg skal når jeg har kommet meg på bena igjen etter operasjonen arrangere en Give away. Både for å feire mine 200 innlegg og mine 30.000 besøkende. Det blir på langt nær ikke så stort som Give awayen Anettes Hus har pågang:) Men skal prøve og finne en premie som kan falle i smak uansett! Anettes Hus og Drømmen om en eplehage er de bloggene som i utgangspunktet inspirerte meg til og begynne og blogge selv. De har veldig mye inspirerende og et besøk innom dem er et must:)


Nå om dagene når jeg stort sett ikke kan gjøre annet enn å sitte på rompa i sofaen har jeg tatt tak i en ting jeg har utsatt hele vinteren. Planlegging av utearealet. Jeg har rett og slett ikke helt vist hvor jeg skulle begynne og hvordan jeg skulle gripe dette ann. Mens jeg enda lå på sykehuset sendte de et program på TV`n som het "søderlege". Dette var et utrolig bra svenskt hage/uteplassprogram. De viktigste tingene jeg lærte var:

- Ta utgangspunkt i huset og jobb deg ut derfra.

- Tenk på hva uteplassen skal brukes til og form planene etter dette. D.v.s: Tenk på hvor du vil ha utsikt, hvor du skal gå (ha stier), hvor solen står opp og går ned og hvor man skal skjerme.

- Har man en terrasse/uteplatt kan man ta utgangspunkt i den og jobbe seg utover/rundt.

- Tenk på hvor mye arbeid man ønsker og legge i vedlikehold hvert år/vår/ut over sommeren.


Med utgangspunkt i disse enkle punktene og utallige timer inne på nettet, tok jeg når jeg kom hjem, penn og papir fatt og tegnet et forslag. Jeg har også laget meg en "uteplass" mappe i mine bilder, hvor jeg har samlet alle ideene jeg har funnet på nettet.


Mine konkrete planer kommer jeg tilbake til etterhvert når jeg har fått "rentegnet" plantegningen. Men i grove trekk består dem av søyler og beleggingsstein ved inngangspartiet, ny trapp og gelender. På andre siden av huset hvor selve hagen og uterommet er,er ønskene et lite overbygg over eksisterende terrasse, ny trapp, nytt gelender, en stor markplatt med thujahekk, staudebedd, grusbelagte stier og utegrill.
De fleste inspirasjonsbilder jeg finner er inne hos andre bloggere, så der kan jeg nok ikke "stjele" bildene, men noen av bildene jeg har i mappen min ser dere her:)


4 kommentarer:

 1. Virker som du er kommet langt i planene da. :) Her klør jeg meg fremdeles i hodet og vurderer nesten utsette hele hage- prosjektet. Blir jo ikke enig med meg selv om hvordan jeg skal gripe den an.

  Håper du har hatt en fantastisk helg! Og gratulerer med så mange besøkende på få måneder! :)

  SvarSlett
 2. Hei, det er så masse fine hager rundt om. Høres ut som du er godt i gang,blir spennende å se når du er igang ute.

  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 3. Så fine utemøbler-her er også uteplassen i diskusjon så vi får se hva det blir til!

  Klem fra Elisabeth

  SvarSlett
 4. Hei Jeanette

  Dere har det kjempefint! For et nydelig sted dere bor! :-)

  Jeg vil veldig gjerne se dine beste sommerbilder og idéer. Det er bare å sende inn.

  Gleder meg til å høre fra deg!

  Beste hilsen

  Franciska :-)

  SvarSlett