torsdag 8. april 2010

Interiørglede Del 6

Designhemmligheter fra Proffene!
De 10 beste tipsene for et velinnredet rom
--
1. Vit hva du ønsker fra et rom
Start med å finne ut nøyaktig hva rommet vil bli brukt til. Spør deg selv om stuen vil bli et sted du holder fine middager, eller om det vil være et familierom som blir brukt hver dag. Hva rommet blir brukt tilbør være utgangspunktet når man skal velge stil og interiør.
.
-Interiørdesigner Katie Leavy fra Capital Design i Washington D.C.
.

2. Hvem vil bruke rommet?
Vil barn leke her? Vil kjæledyr bruke rommet? Man bør alltid tenke på hvilke mennesker som vil bruke rommetfør man velger materialer og overflater. Gulvlange silkegardiner er flott valg for et soverom som bare blir brukt av voksne, men de vil ikke klare seg gjennom en sesong i et rom som daglig brukes av barn og kjæledyr.

- Interiørdesigner Jackie Glisson fra Just a Decorator i Memphis Tennessee.


3. Lær din egen personlige smak og kjenne
Utforsk din egen personlige smak. Legg merke til hva du liker ved et rom og hva du ikke liker, se i interiørblader og prøv å ikke tenke på hva som er "in" og hva som ikke er det. Velg det du selv trives best med.

-Interiørdesigner Alia Myer fra Jessica Hall Associates i Larkspur, Californien

4. Tenk på størrelsen
Sofaene blir stadig større og de fleste tror de har større plass enn de egentlig har, derfor velger mange alt for store sofaer og møbler i forhold til rommets størrelse. Husk derfor å tenke på størrelsen på rommet når du skal velge møbler og mål opp plassen for møblene før du kjøper.

- Interørdesigner Jackie Glisson fra Just a Decorator i Memphis TennesseeHoward fra Bohus.

5. Tenk på helheten
Et flott hjem er helhetlig å se på. Du vil sikkert ikke brukt gul genser til lilla bukser og grønne sko, så hvorfor skulle du innrede hvert rom i huset ditt med helt forskjellige fargepaletter eller stilarter? For å forebygge at rommene vil se malplasserte ut kan det hjelpe å bruke basisfarger som går igjennom hele huset og ha en gjennomført stil. Behold overblikket og tenk helhet.
.

- Interiørdesigner Stephanie Henley fra Beasley & Henley Interior Design i Winter Park, Florida.


6. Finn et godt fokuspunkt
Ta utgangspunkt i en gjenstand som du setter stor pris på når du skal innrede et rom. Det kan være alt fra en stol, en pute eller en lampe og bruk den som inspirasjon for farger og tilbehør. Et godt fokuspunkt kan også være en peis, en utsikt, et vindu eller noe annet du ønsker og fremheve.

- Interiørdesigner Katie Leavy fra Capital Design i Washington D.C.


7. Legg en plan!
Bruk litt tid på planlegging før du begynner. Hvis du skal pusse opp kjøkkenet kan det være en god ide å ta en titt i interiørblader og finne bilder av kjøkken som tiltaler deg. Gå gjerne på internett og let etter bra tilbehør og bruk god tid på å finne leverandør og gode tilbud. Her er det ofte mange penger å spare.

- Interiørdesigner Stephanie Henley fra Beasley & Henley Interior Design i Winter Park, Florida.

8. Skap et personlig rom
Hvis man kjøper et helt sett med spisebord, stoler og sjenk kan resultatet fort bli upersonlig og litt kjedelig. Du kan oppnå et mer personlig uttrykk ved å handle fra forskjellige butikker og sette det du kjøper sammen til din personlige stil.

-Interiørdesigner Stephanie Henley fra Beasley & Henley Interior Design i Winter Park, Florida.

9. Unngå en alt for trendy stil
Hvis du ikke har planer om å pusse opp alle rom annenhvert år, vil det være en fordel å unngå alt for trendy gjenstander og svært dyre ting. Bruk heller nøytrale farger og stil for de store elementene og pluss på med spennende tilbehør.

- Interiørdesigner Alia Myer fra Jessica Hall Associates i Larkspur, Californien.


10. Bruk lys
Belysning er noe av det beste du kan satse på for å skape et velfungerende rom. Sørg for å ha forskjellige typer belysning i hvert rom. Ha et godt arbeidslys, bruk gjerne lys til å fremheve forskjellige gjenstander og ha lys til å skape stemning mad. Dimmere er saken.

- Interiørdesigner Jackie Glisson fra Just a Decorator i Memphis Tenessee.


3 kommentarer:

 1. Her var det mange gode råd her:)
  Det med helhet syns jeg er viktig også, men desverre er det ikke det helt hos meg enda. Men jeg får ta litt og litt;)

  Ha en fortsatt fin kveld

  SvarSlett
 2. Flotte tips!

  Da vi flyttet inn her fikk vi større plass enn før og måtte kjøpe litt nye møbler. Da la jeg aviser og papp på størrelse med møblene rundt på gulvet for å se om det ville passe.

  Har gått noen ganger i trendy-fellen. De møblene ender som regel opp på finn eller i garasjen...

  Go`torsdagskveld!

  SvarSlett
 3. Hyggelig at du ville være med på min Give Away:)

  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett