torsdag 29. april 2010

Hjemmelaget Knekkebrød

Et norgesglass kan brukes til så mangt! I dette tilfelle til oppbevaring av mine herlige hjemmelagede knekkebrød!

Hjemmelaget Knekkebrød:
Dette trenger du:
3 dl sammalt rug, grov
3 1/2 dl havregryn, lettkokt
1 dl kruskakli
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 ts salt
7 dl vann
-
Slik gjør du:
Bland sammen til en røre. Dekk to stekeplater med bakepapir. Smør blandingen utover platene med en slikkepott slik at det blir et tynt lag jevnt utover plata. Lag ruter med slikkepotten. Stek i 40 minutter på varmluft 185*C. Åpne ovnsdøra 2-3 ganger for å slippe ut damp. Sett temperaturen på ovnen til 100*C. Del opp knekkebrødene og ta bort bakepapiret. Legg knekkebrødene oppå en rist og la de stå i ovnen til de har blitt sprø (ca 45-60 minutter). La de avkjøles helt på rist, før de legges i en tett boks.
-
Pr. 100g = 195 kcal
Pr. 20g = 40 kcal
-

Bon appetit!

3 kommentarer:

  1. Den oppskriften fikk jeg av svigermor også. Knekkebrødene er jo kjempegode!! Her bakes det en vendig hver andre uke :)

    Klem

    SvarSlett
  2. Takk for tipset ! Disse så kjempe gode ut !

    SvarSlett
  3. Takk for oppskrifta, dette må prøves.

    SvarSlett