onsdag 13. januar 2010

Interiørglede Del 5

Bruk årstidene

En flott og rimelig måte å fornye interiøret på er å bruke årstidene som inspirasjon.

Vinter:
De fleste av oss pynter til jul, men hvorfor ikke lage litt vinterstemning når julen er over og det er lenge til vår? Vinter er tid for peiskos, pledd og varm drikke. Stearinlys er et must. Sølv og hvitt er elegante vinterfarger, sett gjerne ulike sølvting sammen f.eks sølvlysestaker i forskjellige høyde med hvite lys. Bytt ut rødt og nisser med sølv og hvit. Tenk vinter og snø. Mørke farger sørger for en rustikk og koselig atmosfære og er også flott til vintertiden. Myke deilige puter i f.eks chenille, sauepels og andre myke materialer i mørke farger sammen med pledd som passer til gjør peiskosen perfekt. Et koselig brett med tekopper, god te, kandisert sukker og litt småkaker er også et flott designelement.


Vår:
Våren er tid for farger og alt som spirer og gror. Lyset begynner å vise seg med full styrke og vi begynner å lengte mot sommer. Blomster og grønne planter er en enkel måte å skape vårstemning på. Svibler både dufter godt og gir en herlig vårassosiasjon, sett flere sammen ulike steder i huset, gjerne i flere forskjellige vårfarger, eller farger som passer din ennredning. Klipp av grønne greiner fra busker eller trær og la dem spire i stuevarmen. Legg bort vinterstasen og dekorer med ulike fargeelementer i steden. En rask vårrengjøring, nye puter i friske vårfarger, stearinlys og blomster som passer til og huset ditt vil føles som nytt.


Sommer:
Lag et deilig sommerhjem ved å konsentere deg mest mulig om uteplassen din. Hva med å lage din egen helt spesielle uteplass ved å plassere en stor madrass og masse store myke puter i et hjørne av terrassen, plaser gjerne ulike blomster og vekster i krukker som bakgrunn og innramming, heng evt. opp flortynne gardiner som kan bevege seg i sommerbrisen og du har et herlig fristed for en avslappende sommerdag. Eller hva med å investere i en stor og herlig hengekøye til gode og late dager.
Hvis du ikke er så heldig å ha en hage eller balkong, bringer du sommeren innendørs ved å satse på fargeglade tekstiler, slå opp vinduene, fyll favorittrommet med sommerblomster, lag små samlinger av skjell, sand, steiner, drivved og lign. Ha duftbrev med f.eks duften av nyvasket bomull, havduft og lign. Sommerblomster i vaser skaper sommerstemning på kjøkkenet. Sommeren er også tid for picnik. Ha picnikkurven stående klar med det meste du trenger, slik at du enkelt kan lage litt god mat og ta med deg på tur, det er ingen steder maten smaker så godt som utendørs.
Høst:
På høsten kan du plassere masse stearinlys i høstfarger i forskjellige størrelser rundt omkring i huset. Sett gjerne flere sammen, ha litt mose og myke greiner rundt og du har en flott høstdekorasjon. En rustikk kurv eller fruktkasse med blader, kongler, gresskar og andre høstting er også flott. Gresskar i grupper sammen med lyslykter skaper stemning, plasser de gjerne på gulvet, eller i dype vinduskarmer for ekstra flott effekt.
Bilder hentet fra Velkommen og Kvasir.


Tips hentet fra Norsk interiør skole.


4 kommentarer:

 1. Hei.

  Å som jeg lengter etter vår og sommer når jeg leser dette. Hærlig.

  Klem fra Mona C

  SvarSlett
 2. takk for inspirasjon :) og jeg som Mona over, lengter etter vår!!! Vintern i år har vært alt for kald :)

  ha en fin dag!

  klemfralisa

  SvarSlett
 3. Takk for inspirasjon.. Jeg lengter og etter våren. For meg er det den absolutt deiligste årstiden:) Man blir liksom så full av energi og sklipper å fryse nesetippen av seg;)

  SvarSlett
 4. jeg elsker å pynte etter årstidene, og skifter stadig ut ved enkle grep som å bytte ut puter, pledd, lys, pynt på bordet og lognende, det er ikke så mye som skal til før en føler at en har en helt ny stue.) kTakk for inspirasjon:) klem fra Monica

  SvarSlett