tirsdag 24. august 2010

Skygge

I mangel av noe annet vettugt og blogge om idag, blir dagens tema skygger;)) En skygge er et område hvor lyset fra en lyskilde ikke kan nå direkte fordi et objekt er i veien. Skyggen opptar området direkte bak et ikke gjennomsiktig objekt hvor lyskilden er plassert foran objektet. Skyggen er en 2 dimensjonal siluett eller revers projeksjon av objektet som blokkerer lyset.

Interessant?? Hehe.. Dette er beskrivelsen jeg fant på Wikipedia.. Vet ikke hvem som er mest gal, Wikipedia som beskriver noe så vakkert, men likevel innlysende som skyggedannelse, eller det at jeg i det hele tatt bruker tid på et innlegg om dette....Det finnes til og med bøker om skygger, bl.a en om skyggefigurer av Sophie Collins på hele 288 (!!!) sider.. jaja.. Forskjellige interesser;)
Da gjenstår det bare og ønske alle en riktig fin kveld fra Englehvit skyggekanin og meg! ;)


3 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg tror ikke det går å bruke .pdf i blogspot!

  Klem J

  SvarSlett
 2. Tidig:)
  Hadde tenkt å blogge "sommerfugl-skyggen" min en gang, men glemte det! Kanskje jeg skal finne frem bildet og få det ut likevel;)

  Ha en fin kveld!
  Klem

  SvarSlett
 3. God morgen og takk for koselig hilsen og så hyggelig at du har lyst til å bli følger. Jeg legger meg til hos deg også. Det var fine skyggebilder...skygger kan være veldig spennende faktisk! Jeg synes forresten at kjolen din i innlegget under her var kjempefin! Ha en fin dag! Klem fra Jorunn

  SvarSlett