søndag 22. november 2009

Interiørglede Del 4

Ryddetips nå mot Jul
Når det gjelder innredning er det en ting som er utrolig viktig, og det er å kvitte seg med rot! Et rom kan ha de nydligste møbler og den flotteste belysningen, men hvis det er fylt av rot hjelper det ingenting.

Ta det med en gang!
Når det gjelder rydding, har det vist seg at det er en ting som er særlig effektiv, og det er å "ta det med en gang". Vi tenker ofte når vi ser noe som ligger og roter, at det skal vi ta etterpå. Neste gang vi går forbi, tenker vi det samme og det blir aldri gjort.

Resultatet er at vi har brukt energi på det uttallige ganger før vi faktisk får lagt det bort. Hvis vi i stedet hadde tatt det med en gang ville vi ha sluppet å rydde det bort i tankene 5-6 ganger før vi faktisk tok det bort. Det samme gjelder oppvask. Vasker vi grytene med en gang vi er ferdige med å bruke de, tar det noen strakser, lar vi de stå, setter innholdet seg fast og vi må bruke kanskje ti ganger så lang tid. Prøv! Det virker!

Bruk tidsur!
Et annet godt tips er å bruke tidsur. Når vi kommer hjem fra jobben og middagen venter har vi ofte lite ork og lyst til å begynne å rydde, da kan et tidsur være en god hjelp. Sett klokken på ti minutter eller et kvarter og rydd alt dere kan på den tiden! La alle delta, særlig barn synes dette er veldig artig, og det er en god måte å faktisk få de til å være med. Det er utrolig hva man kan rekke på så kort tid, spesielt når alle er med. Det gjør også at man føler man er sammen om det som skal gjøres og det blir mindre mas ellers.Alle ting må ha et hjem!
Dette er virkelig et effektivt tips! Tenk på at alle tingene du har, skal ha et hjem, da blir det mye enklere å holde orden. Hvis man tanker over det, så er tingene som roter ofte hjemløse. Hvis vi ikke har et hjem til post, reklame og nøkler, vil de ofte bli liggende på kommoden i gangen og i løpet av noen få dager kan det bli mange fine hauger. Hvis vi i steden hadde et fast sted hvor vi legger ting, ville rotet ha vært av veien allerede før det blir rot.


Aviser har også en tendens til å finne seg et hjemløst hjørne. Hvis ikke vi har et fast sted til de, blir de liggende på sofabordet, kjøkkenbenken, vaskerommet osv. og selv om det bare er noen få aviser ser det fort rotete ut.

Kast, kast, kast!
Det er helt utrolig så mye vi klarer å samle oss på kort tid. Hvis ikke vi er gode til å kaste, kan vi fort få skuffer og skap proppfulle av ting og tang som vi aldri bruker. Kast derfor eller gi bort, ting dere vet dere ikke trenger. Loppemarkeder, frelsesarmeen og andre vil bli glade for å ta imot det dere selv ikke bruker. www.finn.no har også en egen rubrikk for ting som gis bort, det er gratis å annonsere. Hvis dere er redde for å kaste noe fordi det har minner for dere kan det være en fordel å lage en egen boks og ta vare på noen få med viktige minner fra de forskjellige tingene. Vi trenger for eksempel ikke ta vare på alle barnas sko og klær fra de er små, det kan holde å gjemme noen enkle plagg som vi har særlig mange minner med.


God oppbevaringsplass
Hvis vi har mye rot har vi to muligheter. 1. Vi må enten kvitte oss med ting eller 2. Vi må få mer oppbevaringsplass. Det kan derfor også være en god ide å anskaffe seg godt med oppbevaringsplass.

 • Ekstra oppbevaring under sengen
 • Utnytt plassen under klær som henger i skapet
 • Fine bokser på toppen av skapene i soverommet eller på kjøkkenet
 • Det kan også være en god ide å byte ut åpne hyller med skap
 • eller anskaffe ekstra oppbevaringsplass der det trengs. Hvis det eneste vi har i gangen er et lite bord, vil det garantert fort bli overfylt med reklame, ting og nips
 • Utnytt plassen i kjøkkenskapene. Hvis du ikke har brukt "pastamaskinen", eller "fonduegryten" de siste fem årene kan det være bedre å kvitte seg med den og skapeekstra plass til det du trenger.
 • På barnerommet er det et must med masse bokser. Bruker du gjennomsiktige bokser er det enklere å se hva som skal i hvilken boks. Ellers kan et bilde av det du har i boksen også hjelpe til å holde orden.

Mange bokser små
Det vil ofte være en god hjelp å ha mange små bokser plassert i skuffer og skap. På badet kan du for eksempel ha en egen boks i skuffen med tingene du bruker morgen og kveld, da er det enkelt å ta frem og det velter ikke når du drar inn og ut skuffen. I garderobeskapet kan ekstra bokser i ulike størrelser holde styr på belter, skjerf, tilbehør og lign. På kjøkkenet kan det være en god hjelp med eksra bokser til krydder, sauser, kaketilbehør og lign. Da slipper du å ha alt i en haug.Kilde: Norsk interiør skole

Alle bildene er lånt fra ZANZ

6 kommentarer:

 1. Så mange fine tips! de fleste er i bruk her i hjemmet. Men tidsuret skal jeg faktisk ta i bruk! Det var helt genialt! Og det er der det ofte skjærer litt ut;) Ha en kjempe fin kveld. Linda

  SvarSlett
 2. kjempe bra med tips.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Heia..
  Mange fine tips her ja.. Og tror jeg skal innføre tidsuret ja.. Det var jo super genialt!!

  Ha en fortsatt fin søndags kveld
  Hilsen Anette

  SvarSlett
 4. Hei Jeanette!
  Mange fine tips-tusen takk:-)
  Og kjekt at du vil være med på min Giveaway!
  Ha en fin uke, klem Hege.

  SvarSlett
 5. Hei og takk for kommentar :) Englespillet er kjøpt på et lysstøperi i Vuddudalen her i trøndelag:) Vet ikke om det er til så mye hjelp når du bor i nordland?:) Men jeg skal dit en gang til før jul, så kan kjøpe et å sende til deg om de har fler igjen? tror det kostet 39,- Klem

  SvarSlett
 6. Hei :) her har du nr: 74 08 96 60 :) prøv å se om de kan sende, ellers så gir du meg bare beskjed :) fin blogg du har forresten:) tar følge med deg jeg :)

  SvarSlett