onsdag 14. september 2011

Fersk Elgsuppe

I mitt forsøk på å spise opp så mye elgkjøtt som mulig før mannen kommer hjem med mer, har jeg både i helga og idag laget en nydelig Elgsuppe. Skal si denne smakte fortreffelig og ikke minst er den supersunn! Prøv den davel..


Fersk Elgsuppe

600g grytekjøtt av elg (jeg bruker mørt biffkjøtt også)
1 l vann
2 stk kjøttbuljongterning
2 skiver kålrot
1 stangselleri
2 stk gulrot
4 stk potet
1/2 stk purre
4 ss hakket persille
1/2 ts pepper

Slik gjør du:

1. Del grytekjøttet i biter, ca 3x3 cm og legg det i en gryte.Tilsett vann og buljongterninger og kok opp. Skum av og la det trekke i 20 minutter.
2. Del grønnsakene i biter, ca 2x2 cm. Ha det i gryta og kok i 10 minutter til grønnsakene er møre.
3. Smak til med pepper og salt, samt hakket persille.

Smaker nydelig med flatbrød til.

Dette er grunnoppskriften. Jeg for min del bruker å hakke opp mer av all grønnsakene og ha i
litt ekstra veske for å få mer å knaskre på. Er jo godt å kunne finne denne ogå til kvelds:)


2 kommentarer:

  1. Nam, dette hørtes godt ut.. :-) Må prøves en gang! Så heldig du er som har en mann som kommer hjem med ferskt kjøtt til dere! Ha en god kveld..

    Klem Siri

    SvarSlett
  2. Denne oppskriften såg både god ut, og lett ut å lage. Tror jeg skal prøve den. ha en god helg !

    SvarSlett