onsdag 17. mars 2010

Hva er normalt?

Har lyst til å kjøpe meg en Rokokkostol og pusse opp.. Passer så godt inn i mine planer for oppussing av gangen:) Har sett en og annen på finn.no. Noen som aner hva som er normalt og gi for en slik gammel stol?
Bilde lånt fra finn.no


7 kommentarer:

 1. Utrolig vanskelig å si, for jeg har sett dem priset fra 100- 2000 kr. pr. stk. Jeg tror imidlertid jeg ville satt en grense på max ca. 500-600 kr. Dette fordi jeg vet det vil dukke opp noen som er billigere enn dette om jeg bare venter. De som krever opp mot 2000 kr for en slik stol, som ikke engang er "up to date" oppusset... ja, da tenker jeg det har rablet for dem! ;)

  SvarSlett
 2. Jeg vil nok si meg enig med kaoskontroll der ja. Jeg har en og den kjøpte jeg på auksjon sammen med andre stoler også og da ble det ikke så veldig dyrt! Klem Monica

  SvarSlett
 3. Prisene varierer veldig. Jeg fikk 2 stoler + skammel for 1000,-, og ja, da jublet jeg!

  Har ikke rukket å begynne på dem enda, men gleder meg til å ta fatt på jobben.

  Klem Lykkeliten

  SvarSlett
 4. Det er veldig varierende hva som tas for disse stolene. Det er også forskjell i kvalitet og det teller. På loppemarked kan du vel få de for ned i 200,- mens de fleste som selger selv vel tar noe mer.

  I vår brukthandel tar jeg ulik pris etter kvalitet. Er det en "nyprodusert" da mener jeg f.eks en 70 tallsstol med maskinbord altså at naglene ikke sitter en og en men er et kjede som er stiftet/limt på med maskin. Og maskinbrodert sete ikke håndarbeid tar jeg vel rundt 500/ 700 ettersom kvaliteten på treverket.

  Er det en gammel håndbrodert stol fra 1880/1900 tallet så tar jeg betydelig mere. Det er nok ikke en brukthandel som bryr seg om at du bare "skal rive den i filler og ødelegge den". For mange klarer helt klart å se verdien i disse stolen selv om de ikke er hivte med beige trekk også...hihi!!

  Jeg vil si at jeg ikke hadde stusset på 500,- ihvertfall!!

  Lykke til i jakten!!

  SvarSlett
 5. så en til kr 1300 hos en brukthandler i Trondheim for noen uker siden.

  Jeg skal også igang med å pusse på en sånn stol. Har en på loftet her som jeg har fått:))

  SvarSlett
 6. heisan.
  ikke sikke jeg,men det er noen nydelige stoler,
  du finner sikkert en du syntes er grei pris på.
  ha en fin kveld,
  klem fa sylvia

  SvarSlett
 7. Hei:) Jeg kjøpte min rokokkostol for 75kr på en gjenbruksbutikk i sommer!
  Den var fin og i god stand, så pass på å ikke gi for mye.

  mvh bergfrua=)

  SvarSlett