torsdag 25. mars 2010

Entre

.
Som dere vet har jeg planer om oppussing av entre/gangen vår. Jeg har spekulert og spekulert på hvordan vi skal gjøre dette.. Det ligger fliser på gulvet der nå, men for det første er de orange og for det andre er nesten all fugemassen borte pga at gulvet "går"/beveger seg litt. Under flisene har vi fått vite at det ligger et lag med gips. For at vi skal kunne berge fugemassen om vi legger nye fliser må vi legge et lag gips til under. Dette gjør at vi må opp hvertfall 6mm på høyden på gulvet, noe som skaper hodebry i forhold til dørstokkene i gangen samt overgangen til parketten i stua. Det vi nå har bestemt oss for er å droppe flisene og isteden legge en av de nye laminatgulvene fra Pergo. De har kommet med helt ny kolleksjon og har veldig mye fint. Det vi har tengt på er disse som er avbildet under. De heter Metallic stein og har en høyglanset overflate. Laminaten kan minne om fliser, men er mye lettere og holde ren- som helt klart ikke er noen bakdel. Fargen er brunsvart metallic, noe jeg tror vil passe fint til den bronsebrune parketten i stua (?).

Ovenfor er de ferdigmalte platene fra Arbor, Perlestaff farge Eggehvit. Tror dette vil bli en fin match.
.
.
Avlastningsbordet Liatorp fra Ikea er allerede innkjøpt og ligger i esken på vent.
.
.
Noe jeg ikke har klart og skaffe meg enda er en rokokkostol.. Har så lyst på en slik til gangen.. Men det er vist ikke så lett her nord.. Bildet under er lånt fra bloggen; Blått er flott. Så om noen vet om en slik stol i Nordland er jeg veldig interessert!
.
.
.
Et nøkkelskap kjøpt på Mias Interiør på Stjørdal venter også på å få komme opp, samt noen nydelige hylleknekter i hvitmalt jern. Tengte jeg skulle få kjøpt meg en glassplate for å legge oppå og noen fine knagger for å ha under..
Alle detaljene er ikke klare enda, selv om det meste ligger oppe i mitt lille blonde hode;)
.
Førbilder av gangen kan dere se HER.
.
Sååå, da er jeg spent.. Hva tror dere om dette? Høres det ut som en god plan? Vil så gjerne ha inn noen meninger om planene;)

5 kommentarer:

 1. Hei☺
  Eg syns det høyrest ut som ein veldig god plan☺ Og lettare å legge slikt gulv enn nye fliser høyrest det ut som!
  Vi skal også ha slike plater i gangen, men vi skal ikkje ha perle, vert skygge eller den som er litt breiare mellomrom..men det er smak og behag☺
  Har også sett på det Liatorp bordet eg og, er kjempefint☺

  Håpe du får tak i ein rokokkostol!!
  Spennande å følge med på gangprosjektet ditt☺

  Klem M♥

  SvarSlett
 2. Det høres veldig bra ut, har selv ferdigmalte plater i mange rom,kjempe deilig ferdig på 123 ikke maling å styr. Hattehylle løsningen hørtes veldig fin ut,gleder meg til å se.

  Lykke til.

  SvarSlett
 3. Hei. En blogg jeg ikke har sett før,å i tillegg bor du i nord. ikke værst. Fint du har det.
  Du et spm,skal male stuen nå,å ser du har malet i fargen bomull. Fint var det. Men hvordan farge har du på lister,vinduskarmer osv?
  Ha en vidre fin dag.
  Klem fra Christina.

  SvarSlett
 4. Gangen din kommer til å bli kjempefin:) Blir spennende å se resultatet.:)

  SvarSlett
 5. heisann

  innom for å ønske deg god helg og påske:)

  klem fra Lillan

  SvarSlett