fredag 2. oktober 2009

Interiørglede Del 2


Farge-tips


Sats på nøytrale farger på det som er dyrest og bytte ut!

Store og dyre møbler som sofaer og lign. vil det være lurt å holde i nøytrale farger. En turkis sofa kan være flott idag, men den blir fort umoderne og det kan være dyrt og skifte den ut. Det samme gjelder køkken og bad. Hold elementene i nøytrale farger og sett heller farge på vegger og detaljer.

Gjør som naturen

Det er ikke alltid så lett å vite hvilken farger man skal ha øverst i et rom og hvilke man skal ha nederst. Hvis vi gjør som naturen og bruker de mørkeste fargene nederst, for eksempel på gulv og tepper, mellomfargene på vegger og møbler og de lyseste fargene i taket vil vi nesten alltid få et godt resultat. Tenk på hvordan naturen vanligvis ser ut, med jord og planter nederst, trær og blader i midten og den lyse himmelen øverst.


La fargene gå igjen

En god måte å la farger gå igjen i de forskjellige rommene er å bruke dem på ulike måter. Du kan f.eks ha grønne gardiner og puter i et rom, et grønt teppe i et annet og et bilde som tar opp grønnfargen i et tredje. Det å bruke fargen på forskjellige ting og måter virker bedre enn for eksempel å ha grønne puter i alle rom.

Bruk farger etter årstiden
Fet

Det kan være flott å bruke farger etter årstiden. Det kan vi gjøre enkelt ved å bytte ut noen få ting i huset som for eksempel puter, stearinlys i forskjellige farger, pledd og lign.

Ta utgangspunkt i en farge

Når man skal finne en ny veggfarge, eller bare farger ti tilbehør for et rom, kan det ofte være en fordel å ta utgangspunkt i en farge som allerede finnes i en gjenstand man synes er viktig å sette fokus på i interiøret, det kan for eksempel være i et teppe eller et maleri, for det er ofte mye enklere enn senere å skulle finne teppe eller bilde som passer til veggfargen.


Bruk svart til å fremheve andre farger

Hvis dere synes at et rom blir litt kjedele å se på kan det være lurt å bruke litt svart. Det vil gi rommet mer styke og svart vil automatisk fremheve de andre fargene som er i rommet. Det kan være noen svarte rammer, svarte puter el.

Bruk farger etter hva rommet skal brukes til

Det kan også være en fordel å tenke på hva de ulike rommene skal brukes til. På badet er det for eksempel flott å bruke farger som minner oss om vann og rene flater, det kan være turkis, blått, hvitt, skinnende flater osv. På kjøkkenet vil "matfarger" som vanilje, sjokolade, krem og kaffe være farger med gode assosiasjoner. Fruktfarger eller "krydderfarger" kan også være gode kjøkkenfarger. Mensdet på soverommet kan være en fordelå ha en roligere fargeskala.2 kommentarer:

 1. Takk for fine tips!
  Vakre bilete:)
  Ha ei flott helg!
  Klem Anne i www.anneskaar.com:)

  SvarSlett
 2. Tusen takk for hyggelig kommentar! Og nyttige fargetips.
  Ønsker deg en god helg : )
  Hilsen Marianne

  SvarSlett