onsdag 30. september 2009

Interiørglede Del 1


For ganske nøyaktig 1 år siden gikk jeg et interiørkurs i regi av Norsk interiørskole.
Kurset heter Interiørglede og gikk over 4 kvelder a 3t.

Emner som inngikk i kurset var:

 • Finn din personlige stil
 • Finn ut hvilke farger, former og stemninger som passer akkurat deg
 • Få et hjem du virkelig trives i
 • Lær mer om interiør og innredning
 • Interiørtips fra ekspertene
 • Slik kan du gjøre store forandringer på en enkel måte
 • Skap stilen du trives med
 • Få hjelp til å skape et personlig og harmonisk hjem

Kurset er et unikt kurs som skiller seg ut fra andre interiørkurs fordi det fokuserer på deg som den viktigste faktor når det gjelder å innrede hjemmet ditt.

På hver enkelt kurskveld fikk vi "dagens tips". Jeg tenkte jeg kunne dele noe av det jeg har lært med dere alle der ute:-)


Stil tips:
Det finnes mange forskjellige stilarter idag, og de færreste har bare en de holder seg til, det som er fint er at vi heller ikke trenger å holde oss til en tradisjonell stil, det kan ofte bli både fint og personlig og lage sin egen stil ut fra de som finnes. Men det er enkelte ting som kan være greit å tenke på:

 1. Ikke bland for mange stiler sammen, det vil ofte gi et rotete inntrykk. Det enkleste er ofte å ta utgangspunkt i en stil man liker godt, og så plusse på med personlige detaljer.
 2. Ta hensyn til boligens stil. Hvis du bor i et gammelt hus med masse profilerte lister og detaljer vil den minimalistiske stilen som regel krasje og omvendt bor du i en moderne funkisleilighet vil den romantiske bondestilen ofte bli malplassert.
 3. Ha en rød tråd. Hvis du ønsker å blande stilarter eller lage din egen parsonlige stil, så sørg for at det går en rød tråd igjennom. Det kan være å bruke samme fargeskala, samme typer materialer eller samme stil, men en utradisjonell måte å sette det sammen på.
 4. Bruk farger som passer sammen. Det kan være flott med farger i innredning, men de bør passe sammen. Masse ulike farger som spriker i alle retninger blir veldig urolig. Bruker man nøytrale farger som utgangspunkt på f.eks vegger, takog møbler blir det mye enklere å plusse på med farger etter humør og årstid.
 5. Tilpass stilen din til livet ditt. Å ha et personlig hjem, handler først og fremst om å trives! Derfor er det viktig å tilpasse stilen man liker, til det livet man har.

Bilder man ser i interiørblader, er ofte stylet og satt opp bare for fotograferingens skyld, det er ikke alltid tatt hensyn til at rommet faktisk skal brukes av mennesker. Det gjør at det er lett å føle at alle andre får det til mye bedre enn en selv, men i virkeligheten har alle mennesker hensyn og ta.

1 kommentar: