500 g grytekjøtt av elg
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin
6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft
150 g aspargesbønner
200 g skogsopp eller annen sopp
1 pose stjerneløk (Jeg bruker 2stk vanlig løk- kan være vanskelig og få tak i stjerneløk)
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
4 skive brunost
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
Slik gjør du:
1 ½ ss maisstivelse (maizena)
Slik gjør du:
1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med småløk. Slå på buljong og la det trekke ca. 20 minutter.
2. Del sopp i skiver og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.
3. Ha i rømme og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.
Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.
3. Ha i rømme og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.
Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.

Bon Appetit!
mmm.. Det sog og hørtes lekkert ut ;)
SvarSlettHei, igjen ;o)
SvarSlettTakk for info om klokken, helt underbar!!
Klem Anna