lørdag 10. september 2011

Kremet Elggryte

Herlige helg;)) Innevær og helgekoz! Kun forefallende blir gjort idag, litt klesvask og "koppvask". Samt mat! Elgjakta er like rundt hjørnet og vi- som alle år før har alt for mye igjen.. Så nå blir det expresspising før påfyllet kommer.. Idag står det Kremet Elggryte på menyen, og imorgen Fersk Elgsuppe. Jammi..

Oppskrift på Kremet Elggryte:

Kremet elggryte 40 - 60 min
Ingredienser:


500 g grytekjøtt av elg

½ ts salt

½ ts pepper

2 ss margarin

6 dl kjøttbuljong (utblandet) eller kraft

150 g aspargesbønner

200 g skogsopp eller annen sopp

1 pose stjerneløk (Jeg bruker 2stk vanlig løk- kan være vanskelig og få tak i stjerneløk)

3 dl crème fraîche orginal, 35 %

4 skive brunost
1 ½ ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du:


1. Del grytekjøttet i biter, ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper og brun det godt i en gryte sammen med småløk. Slå på buljong og la det trekke ca. 20 minutter.

2. Del sopp i skiver og aspargesbønner i biter og tilsett i gryta. La det trekke i 5-6 minutter.
3. Ha i rømme og brunost, og jevn gryta med maizena utrørt i 3 ss kaldt vann.

Server kremet elggryte med kokte poteter, tyttebær og flatbrød.



Bon Appetit!


2 kommentarer:

  1. mmm.. Det sog og hørtes lekkert ut ;)

    SvarSlett
  2. Hei, igjen ;o)

    Takk for info om klokken, helt underbar!!

    Klem Anna

    SvarSlett